Aktív pihenés

aktiv-pihenes-kerekpar1

Rádpuszta mindamellett hogy közel fekszik a Balaton partjához, a strandolást kedvelők mellett az aktív pihenést keresőknek is számtalan programlehetőséget biztosít.

A birtokon belül számos programajánlattal, sportolási lehetőséggel, míg a környéken vadlessek, túraútvonalakkal tarkított erdőkben barangolhatunk.

A kulturális programok és wellness iránt érdeklődők a környező települések kínálta lehetőségek közül választhatnak, amikhez jó kiindulópont az élménybirtok.

Szállás a panziónkban, ellátás a csárdánkban, programok és élmények a 6,5 hektáros birtokon.

 

 

 

Helyszín és program ajánlataink

Lovardák: egy kellemes séta során a lipicai és a nyári lovardákban ismerkedhet a család apraja-nagyja lovainkkal és a pónikkal. Az egyes lovak neve és adatai az istállókban kiírva is megtalálhatóak, de lovászaink készséggel válaszolnak a lovakkal, lótartással, ló körüli munkálatokkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre is.

  • Lovaglás: a gyermekek és felnőttek életkoruknak megfelelően lovakon, vagy pónikon, futószáron, karámban lovagolhatnak.
  • A gyakorlott lovasok vezetett túralovagláson vehetnek részt.
  • Lovas kocsikázás: élvezve a szép időt lovas kocsival járható be a birtok és környéke, igény esetén kérhető Balaton parti lovas transzfer is.

Állatsimogató: nyuszik, rackák, malacok, csacsik, tehén, szárnyasok és kutyák. A városi gyerekek természetes környezetükben láthatják a falusi élet legfontosabb és legismertebb jószágait.

Kölyöktanya: a játszótér biztonságos eszközein mindenki talál kedvére való elfoglaltságot.

Sportpályák: foci, kosárlabda, íjászat; a család tagjai kedvükre használhatják a sportpályákat. Több család esetén „kis házi” kupa szervezését is vállaljuk, ahol a szülők és gyermekek egyaránt összemérhetik ügyességüket. Az íjászathoz szakképzett személyzetet biztosítunk.

Quad, GoCart és kerékpár bérlési lehetőség

Birtok hódító: füves területeinket rendezzük a birtok hódító versenyt, ahol a családok – minimum 10 fő – életkoruknak megfelelően tehetik próbára ügyességüket.

Ízelítő a kihívásokból: talicskatolás, zsákban futás, vízhordás, szalmabála kerülés, kötélhúzás, patkódobás, íjászat, tojásvivés, kincskeresés, logikai és ügyességi feladatok.

Kisvonat: különleges élményt nyújt felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt a gumikerekes kisvonat, összesen 56 fő befogadó képességével. Az előre egyeztetett útvonalon a környező településekkel, a látnivalókkal is megismerkedhetnek az utasok.

A nyári időszakban előre megjelölt állomásokon és megállóhelyen közlekedik.

Erdei kalandok: a közeli erdőben számháború, illetve nappali és éjszakai túrák szervezésére is lehetőség van (minimum 10 fő esetén).

Lovas bemutató: a csikós életvitelt, szokásokat felelevenítő bemutató, mely olykor izgalmas, vagy épp humoros formában tárja elénk a puszta egykori lakóinak mindennapjait. A műsor fő attrakciója az úgynevezett „Koch”, azaz ötös fogat vágtája.

(Az előadás időpontjairól kérjük, előre érdeklődjön!)

Magyar Borok Pincéje: tekintsék meg a Magyarország borvidékeit bemutató egyedi látványpincénket, ahol vacsora előtt, vagy után egyaránt tetszés szerint kóstolhatnak kínálatunkból.

Rendezvényhelyszínek: nagyobb családi rendezvényekre, születésnapra, eljegyzési partira létszámtól és elképzelésektől függően a csárda épülete és terasza mellett rendelkezésre áll a rendezvénysátor, illetve a rendezvényház több terme is.

Látnivalók a környéken:

 (Siófok irányába haladva)

Balatonszemesen (5km): Latinovits Zoltán emlékkiállítás, postamúzeum, Reich Károly emlékház, vitorláskikötő

Balatonőszödön: (8km) Mária Kápolna, Turul szobor, Szent Donát emlékhely, Öreg-hegyi pihenő Bacchus szoborral, Műemlék magtár

Balatonszárszón (15km): József Attila emlékmúzeum

Zamárdiban (28km): Tájház, Néprajzi Gyűjtemény, Kőhegyi kilátó, Hősök kápolnája, Világháborúk múzeuma, Magyar Fájdalom szobor

Balatonföldváron (17km): galambsziget, platánfasor, Hajózástörténeti látogatóközpont, Kvassay emlékmű

Siófokon (36km): víztorony, Kámán Imre múzeum, tojásmúzeum, ásványmúzeum, Millennium park, Jókai park, Töreki Tavak tanösvény

(Keszthely irányába haladva):

Balatonbogláron (12km) a Várdombon álló Xantus János gömbkilátó, a Platános sor, a Kápolna domb, illetve a kiállítás iránt érdeklődőknek az Acsády kastély, illetve a Fischl-ház

Fonyódon (22km): a Balaton part leghosszabb mólója, Sipos hegyi kilátó, Valkó kilátó, Várhegyi Széplátó, „Balatoni szél” szobor, Fonyódi Múzeum, Nagyboldogasszony Plébániatemplom, Szent István kápolna, Szaplonczay sétány, Millenniumi Apostoli Kettős-kereszt, Fácános Palánkvár

Balatonkeresztúron (36km): Tibeti Kulturális Központ, Műemlék Pincesor

Balatonberényen (45km): keresztelő Szent János gótikus templom, Nagyboldogasszony kápolna, Múltház, Bokros hegy, Csicsergő sétány

Keszthelyen (56km): Festetics kastély, Georgikon Majortörténeti kiállítóhely, Csigaparlament, Népviseletes Babamúzeum, Játékmúzeum, Helikon park, Sétálóutca, Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom

Csisztapuszta (35km) – Csiszta Fürdő: A Buzsáktól 5 km-re található Csiszta Fürdőt a 42 °C-os ásványi anyagokban gazdag hidrokarbonátos, kénes, gyógyhatású meleg vize miatt sokan keresik fel. Nagy mennyiségű szénsavat is tartalmaz. Kedvező összetétele alkalmas mozgásszervi és reumatikus betegségekre, nőgyógyászati, bél- és gyomorpanaszok kezelésére.  A Gyógyfürdő Igazgatóság a csisztai thermál vizet gyógyvízzé nyilvánította.

További információ kérhető:

info@radpuszta.hu