CSÁRDA, ASZTALFOGLALÁS

Fekete Márkó
+36 20 526 7366

 

PANZIÓ, SZÁLLÁS

Széll László
+36 20 942 6700

CSÁRDA, ASZTALFOGLALÁS

Fekete Márkó
info@radpuszta.hu

PANZIÓ, SZÁLLÁS

Széll László
szallas@radpuszta.hu
(Szállás csak e-mailben foglalható!)

ÉLMÉNYEKKEL TELI KIKAPCSOLÓDÁS VÁR RÁD

RÓLUNK

„Amikor csak egy hétvégére menekül el otthonról az ember, olyankor egyszerű a képlet, de a hosszabb utazásokon mindig keresünk valamit: élményeket, felfrissülést, kalandot és még valamit.”

Kezdőlap / Rólunk

ELHELYEZKEDÉSÜNK

A Balatonlelle-Rádpuszta Gasztro Élménybirtok egy egyedülálló területi és környezeti adottságokkal megáldott, lenyűgöző birtok. Kiválóan megközelíthető: az M7-es autópályától alig 800 méterre, míg a Balatontól csekély 3 km-re található. A hétköznapi pezsgő világból kicsit elmenekülve egy balatoni közelségű, a Rádi-tavakkal körülölelt igazi kincs várja a felfedezni vágyókat. Az idelátogatók nem fognak csalódni: élvezetes élmény-szolgáltatásokat és tradíciót ígérünk a betérő, megszálló és visszatérő vendégeinknek.

KÜLÖNLEGES MÚLTAL RENDELKEZÜNK

A hely múltját tekintve már a X. század közepére lakott Somogy megyei településről beszélünk. A neve érdekességéhez egy eredetmonda is kötődik: I. István felesége, Gizella egyik hőn szeretett bajor lovagjának fiáról, Rádról nevezték el állítólag a települést. Nemcsak a név születése köthető a mondához, de az egész Rád nemzetség is. Itt található a XIII. században késő-román stílusban, faragott homokkőből és téglából épült Árpád-kori templom feltárt romja, mely nyáron zenés kamaraesteknek ad otthont és tökéletes helyszínként szolgál esküvői szertartások levezénylésére a mai napig.

a FELÚJÍTÁSOK

Évszázadok jöttek-mentek, majd másfél évtizeddel ezelőtt új korszak kezdődött Balatonlelle-Rádpuszta történetében. 1997-ben egy romos épület megvásárlásával indult el az a folyamat, melynek eredményeképpen mára az alig százötven lelket számláló zsáktelepülésen egy 6,5 hektáron elterülő idegenforgalmi központ jött létre, amely magyaros vendégszeretettel várja vendégeit. Az ehhez tartozó lovarda a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség által minősített Kiemelt Bemutatóhely, mely 5 patkós minősítésű.

MINDENKÉPP MEGÉR EGY PRÓBÁT!

Csárdánkban a hagyományos ízes magyar ételeket kínálunk, a közel 200 éves Magyar Borok Pincéjében pedig megtalálható a magyarországi 22 borvidék kiállítása, emellett bemutatjuk a hazai pezsgőket és eredetvédett pálinkákat. Nálunk aktívan is eltöltheted a szabadődet, de ha nyugodtan szeretnél pihenni, panziónk ideális hely a kikapcsolódáshoz. A birtok számos szolgáltatásköre mellett az új exkluzív és méltán impresszív rendezvényházunk biztosít helyszínt a különböző rendezvények és programok, esküvők lebonyolítására.

KÜLÖNLEGES PROGRAMOKKAL VÁRJUK VENDÉGEINKET

LÁTNIVALÓK

Rádpuszta mindamellett hogy közel fekszik a Balaton partjához, a strandolást kedvelők mellett az aktív pihenést keresőknek is számtalan programlehetőséget biztosít. A birtokon belül számos sportolási lehetőséggel várunk, míg a környéken vadlesen vehettek részt, túraútvonalakkal tarkított erdőkben barangolhattok. A kulturális programok és wellness iránt érdeklődők a környező települések kínálta lehetőségek közül választhatnak, amelykhez jó kiindulópont az Élménybirtok. Szállás a panziónkban, ellátás a csárdánkban, programok és élmények a 6,5 hektáros birtokon.

 • Lovardák: egy kellemes séta során a lipicai és a nyári lovardákban ismerkedhet a család apraja-nagyja lovainkkal és a pónikkal. Az egyes lovak neve és adatai az istállókban kiírva is megtalálhatóak, de lovászaink készséggel válaszolnak a lovakkal, lótartással, ló körüli munkálatokkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre is. A gyermekek és felnőttek életkoruknak megfelelően lovakon, vagy pónikon, futószáron, karámban lovagolhatnak. A gyakorlott lovasok vezetett túralovagláson vehetnek részt. Élvezve a szép időt lovas kocsival járható be a birtok és környéke, igény esetén kérhető Balaton parti lovas transzfer is.
 • Állatsimogató: nyuszik, rackák, malacok, csacsik, tehén, szárnyasok és kutyák. A városi gyerekek természetes környezetükben láthatják a falusi élet legfontosabb és legismertebb jószágait.
 • Kölyöktanya: a játszótér biztonságos eszközein mindenki talál kedvére való elfoglaltságot.
 • Sportpályák: foci, kosárlabda, íjászat; a család tagjai kedvükre használhatják a sportpályákat. Több család esetén „kis házi” kupa szervezését is vállaljuk, ahol a szülők és gyermekek egyaránt összemérhetik ügyességüket. Az íjászathoz szakképzett személyzetet biztosítunk.
 • Quad, GoCart és kerékpár bérlési lehetőség
 • Birtok hódító: füves területeinket rendezzük a birtok hódító versenyt, ahol a családok – minimum 10 fő – életkoruknak megfelelően tehetik próbára ügyességüket.
 • Ízelítő a kihívásokból: talicskatolás, zsákban futás, vízhordás, szalmabála kerülés, kötélhúzás, patkódobás, íjászat, tojásvivés, kincskeresés, logikai és ügyességi feladatok.
 • Kisvonat: különleges élményt nyújt felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt a gumikerekes kisvonat, összesen 56 fő befogadó képességével. Az előre egyeztetett útvonalon a környező településekkel, a látnivalókkal is megismerkedhetnek az utasok.
 • A nyári időszakban előre megjelölt állomásokon és megállóhelyen közlekedik.
 • Erdei kalandok: a közeli erdőben számháború, illetve nappali és éjszakai túrák szervezésére is lehetőség van (minimum 10 fő esetén).
 • Lovas bemutató: a csikós életvitelt, szokásokat felelevenítő bemutató, mely olykor izgalmas, vagy épp humoros formában tárja elénk a puszta egykori lakóinak mindennapjait. A műsor fő attrakciója az úgynevezett „Koch”, azaz ötös fogat vágtája. (Az előadás időpontjairól kérjük, előre érdeklődjön!)
 • Magyar Borok Pincéje: tekintsék meg a Magyarország borvidékeit bemutató egyedi látványpincénket, ahol vacsora előtt, vagy után egyaránt tetszés szerint kóstolhatnak kínálatunkból.
 • Rendezvényhelyszínek: nagyobb családi rendezvényekre, születésnapra, eljegyzési partira létszámtól és elképzelésektől függően a csárda épülete és terasza mellett rendelkezésre áll a rendezvénysátor, illetve a rendezvényház több terme is.
 • Balatonszemesen (5km): Latinovits Zoltán emlékkiállítás, postamúzeum, Reich Károly emlékház, vitorláskikötő
 • Balatonőszödön: (8km) Mária Kápolna, Turul szobor, Szent Donát emlékhely, Öreg-hegyi pihenő Bacchus szoborral, Műemlék magtár
 • Balatonszárszón (15km): József Attila emlékmúzeum
 • Zamárdiban (28km): Tájház, Néprajzi Gyűjtemény, Kőhegyi kilátó, Hősök kápolnája, Világháborúk múzeuma, Magyar Fájdalom szobor
 • Balatonföldváron (17km): galambsziget, platánfasor, Hajózástörténeti látogatóközpont, Kvassay emlékmű
 • Siófokon (36km): víztorony, Kámán Imre múzeum, tojásmúzeum, ásványmúzeum, Millennium park, Jókai park, Töreki Tavak tanösvény
 • Balatonbogláron (12km) a Várdombon álló Xantus János gömbkilátó, a Platános sor, a Kápolna domb, illetve a kiállítás iránt érdeklődőknek az Acsády kastély, illetve a Fischl-ház
 • Fonyódon (22km): a Balaton part leghosszabb mólója, Sipos hegyi kilátó, Valkó kilátó, Várhegyi Széplátó, „Balatoni szél” szobor, Fonyódi Múzeum, Nagyboldogasszony Plébániatemplom, Szent István kápolna, Szaplonczay sétány, Millenniumi Apostoli Kettős-kereszt, Fácános Palánkvár
 • Balatonkeresztúron (36km): Tibeti Kulturális Központ, Műemlék Pincesor
 • Balatonberényen (45km): keresztelő Szent János gótikus templom, Nagyboldogasszony kápolna, Múltház, Bokros hegy, Csicsergő sétány
 • Keszthelyen (56km): Festetics kastély, Georgikon Majortörténeti kiállítóhely, Csigaparlament, Népviseletes Babamúzeum, Játékmúzeum, Helikon park, Sétálóutca, Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom
 • Csisztapuszta (35km) – Csiszta Fürdő: A Buzsáktól 5 km-re található Csiszta Fürdőt a 42 °C-os ásványi anyagokban gazdag hidrokarbonátos, kénes, gyógyhatású meleg vize miatt sokan keresik fel. Nagy mennyiségű szénsavat is tartalmaz. Kedvező összetétele alkalmas mozgásszervi és reumatikus betegségekre, nőgyógyászati, bél- és gyomorpanaszok kezelésére.  A Gyógyfürdő Igazgatóság a csisztai thermál vizet gyógyvízzé nyilvánította.